Klarna-chefen Jens Saltin

Glöm tiden då det var besvärligt att göra upp räkenskaperna efter att du och ditt sällskap varit på restaurang. Med appen Steven, som lanseras under våren 2018, så kan du fokusera på att ha roligt och slipper plocka fram miniräknaren i telefonen.

Bakom appen, som med allra största sannolikhet kommer att bli en succé, står den tidigare högt uppsatte Klarna-chefen Jens Saltin och hans affärspartner, den välrenommerade systemutvecklaren, Fredrik Olofsson.

Med Steven, som fått sitt namn efter uttrycket “even Steven”, blir det enkelt att se vem som betalat vad av notan – och inte minst lika viktigt, vem som inte har gjort det. Tack vare Steven slipper du också att, på egen hand, påminna dina vänner om uteblivna betalningar.

För Jens Saltin innebär Steven ett nytt avsteg i en mycket framgångsrik yrkeskarriär. Saltin har en mastersexamen i ekonomi från Handelshögskolan, i Stockholm, och innan man mönstrade på Klarna arbetade Saltin bland annat på en hedgefond i Kalifornien samt på ansedda Goldman Sachs, i London.

För Klarna arbetade Jens Saltin i sju år. Först var Saltin key account manager för Klarna mobil. Men Saltin har också varit landschef för företaget i Holland och Storbritannien.

Så det råder ingen tvekan om att Jens Saltin har goda kunskaper om hur man skapar internationella succéer av smarta betalningslösningar. Tanken med den nya appen Steven är att den först ska lanseras för svenska användare, men att den med tiden ska presenteras för Europa.

Steven kan ses som det självklara komplementet till Swish. Och den kommer med allra största säkerhet snart att vara nedladdad till din telefon. Men tänk på att också tipsa dina vänner om Steven – allt för att er nästa utekväll ska löpa på så smidigt som möjligt.

No related posts.