Hur man tar hand om trägolv

Trägolv är mångsidiga, stilrena och – inte att förglömma – har låga underhållskostnader. Det finns ingen anledning till att inte älska ett parkettgolv. Men med tiden kan trägolv skadas, repor kan vara synliga på grund av den stress som den kan absorbera och fotmärken kan synas tydligare. Att veta hur man korrekt rengör trägolv kan hjälpa en hel del för att förlänga dess livslängd. Även fin smuts kan repa och markera golvet om det inte avlägsnas omedelbart.

Torkning och damning en eller två gånger i veckan kan hjälpa. Det finns inget behov av daglig rengöring, eftersom ju mer att du rengör, desto mer risk finns det att själva städningen ger repor och att ytskiktet bleknar. Om möjligt, är dammsugning bättre än att sopa.

Regelbunden tvättning med rengöringsmedel rekommenderas inte. Inte heller rengöring med ammoniak. Använd produkter som tillverkaren uttryckligen sagt är bra för golvet. Att hälla vatten över golvet hjälper heller inte. Använd en fuktig trasa istället. När du flyttar möbler, lyft upp dem istället för att dra dem för att undvika repor på golvets yta.

Trägolv är inte skrämmande alls, följ bara dessa tips och du kommet att ha ditt trägolvs med dig under en lång, lång tid.

Det finns mer för dig att läsa om golvläggning om du känner att ditt intresse vaknat. Du bör hitta vad du söker om du surfar in på www.golvläggning.com. Detta är en mycket bra sida att starta på när du vill fördjupa dig i ämnet.

No related posts.